Održana trka za „Nagradu grada Sombora 2024“

Automobilsko sportsko udruženje „Somborska arena“, pod pokroviteljstvom Grada Sombora organizovalo je za vikend na Auto – kros areni u Rančevu Trka za „Nagradu grada Sombora 2024“. „Somborska arena“ u rančevu je trenutno jedna od tri auto – kros staze u Srbiji na kojoj se odvijaju zvanična takmičenja, i uz svojih 1.000 metara dužine pruža kako veliko uživanje vozačima, a i brojnoj publici koja svake godine u sve većem i većem broju poseti ovaj događaj.

Takmičilo se više od 40 vozača iz 9 autokros klubova iz Srbije, Mađarske i Republike Srpske, podeljenih u devet klasa, a kao i prethodnih godina, i ove godine su juniori i dame imali priliku da pokažu svoje znanje i umeće kada je auto – kros u pitanju.

Ove godine trofeje su osvojili : pobednik klase 1 je Goran Milić iz Sombora klase 2 Zoran Savić iz Srbobrana, klase 3 Borislav Radosavljević iz Sremske Mitrovice, klase 4 Igor Aperlić iz Novog Sada, klase 5 Vid Zubić iz Sombora i klase 6 ujedno i najjače klase Ivan Todorović.

U trci dama, najbrža je bila Gorana Draganić, dok je u „Buggy 1600“ klasi najbrži bio Nenad Ristić.

U klasi „Kart cross“, pobedu je odneo Ivan Todorović iz Sombora.

Kada je reč o klubovima, najuspešniji klub takmičenja je ASU „Somborska arena“.

Posebni gosti ovogodišnje Trke za „Nagradu grada Sombora 2024“. bili su predstavnici lokalne samouprave, gradski većnici Jovan Keča i Đorđe Zorić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar