Održana promocija romana „Nemoj me buditi“ Marka Tomaša

“Nemoj me buditi” naziv je romana Marka Tomaša, čija je promocija održana u prepunoj sali Dečjeg odeljenja somborske biblioteke.

Tomaš već godinama važi za najtalentovanijeg, a po mnogima i najboljeg pesnika mlađe generacije na prostorima bivše Jugoslavije. Knjige mu se objavljuju u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu. Ovo je njegov drugi roman, a napisan je kao beskonačni košmarni dan u kom se ne pojavljuje svetlo .

Kroz svoj prepoznatljivi stil, oštar i koncizan, a duboko liričan i ličan Marko Tomaš nas bespoštedno vodi kroz mračno putešestvije u kom su bolesna ravnodušnost prema postojanju i panični strah od smrti u postojanom konfliktu, napisala je o romanu Rumena Buzarovska makedonska knjizevnica.

Marko Tomaš, pisac i novinar rođen je u Ljubljana 1978. godine, osnovnu školu je pohađao u Mostaru i Kljajićevu. Gimnaziju je završio u Somboru. Novinske tekstove objavljivao u “Danima”, “Glasu Istre” i “Feral Tribuneu”. Vodio je kultnu splitsku knjižaru “Utopia”. Poeziju i prozu objavljivao je u bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj periodici.

Pesme su mu prevedene na italijanski, poljski, njemački i engleski jezik. Studirao je i radio u Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Mostaru.

Jelena Vrga

Jelena Vrga


Novinar