Održana dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika“

Zbog velikog interesovanje za samozapošljavanje, Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Sombor, organizovala je dvodnevnu obuku za buduće preduzetnike pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“. Ova obuka koja je inače uslog za učešće na javnom pozivu za samozapošljavanje održana je u sali Privredne komore Sombor.

„Ovo je jedna od obuka koja predstavlja redovnu aktivnost Nacionalne službe za zapošljavanje, upriličena za nezaposlena lica koji bi hteli da započnu sopstveni biznis, putem subvencija za samozapošljavanje. Na ovoj obuci će dobiti sve potrebne informacije vezane za preduzetništvo, od počinjanja posla, registracije delatnosti, poreska regulativa i sve ono što bi trebalo da zanima buduće preduzetnike. Za ovu obuku vlada veliko interesovanje, mi smo prijavili oko 60 polaznika„, istakao je Željko Mrgić, organizator programa zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijala Sombor.

Ispred Privredne komore Sombor obratila se Jovana Vujković, koordinator za sektor usluga u Regionalnoj privrednoj komori Sombor : „Saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje se odvija na obostrano zadovoljstvo već duži niz godina, sa ciljem da se ta saradnja i dalje nastavi. Regionalna privredna komora i Nacionalna služba za zapošljavanje organizuju brojne edukacije, a sve sa ciljem smanjenja broja nezaposlenosti“.

Ekipa televizije „Sreće“ imala je priliku da porazgovara sa dvoje polaznika obuke i sazna koji su njihovi razlozi dolaska na ovaj vid obuke.

„Htela sam da otvorim jedan biznis za održavanje i čišćenje groblja, budući da to kod nas u Kljajićevu to nemamo. Pa bi ovim putem da informišem ko hoće može da se javi na broj telefona koji ćemo napisati da se jave zainteresovani da očistimo grobna mesta“, rekla je Snežana Vukobratović iz Kljajićeva.

Na pitanje da li će im ovuka obuka pomoći Goran Tiragić iz Bačkog Brestovca odgovara: „Ja verujem da hoće. Ja sam dosta snalažljiv čovek, završio sam kao poljomehaničar. Radio sam u ATP-u 5 i po godina, nakon njegovog zatvaranja počinjem da radim doo „Niveta“ gde se zadržavam 12,5 godina. Zbog viška radne snage, moj radni odnos sa njima prestaje. Počinjem da se bavim građevinom – od nečega se mora živeti“.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik