Održana 203. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Na nedavno održanoj 203. sednici Gradskog veća Grada Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, na dnevnom redu našlo se 19 tačaka.

Gradsko veće usvojilo je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Sombor za 2020. godinu. U okviru ovog Programa Grad Sombor i ove godine podržaće pčelarsku proizvodnju, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Sredstva su namenjena za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, a biće dodeljena putem konkursa na koji će moći da se prijave registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda.

Na 203. sednici Gradsko veće grada Sombora odobrilo je sredstva u iznosu od 10.000.000,00 dinara iz budžeta za sufinansiranje mera populacione politike grada Sombora u okviru kojih će se vršiti rekonstrukcija somborskog porodilišta.

Članovi Gradskog veća, između ostalog, odobrili su i Predlog odluke o sahranjivanju i grobljima na teritoriji grada Sombora, Predlog odluke o drugim izmenama i dopunama Odluke o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora i Izveštaj o radu Turističke organizacije grada Sombora za 2019. godinu, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik