Održana 195. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 195. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 22 tačke.

Između ostalog, usvojena je informacija Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine o dostavljenim ponudama banaka po Javnom pozivu bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstva na teritoriji grada Sombora, uz učešće Grada Sombora u subvencionisanju kamate i naknade troškova obrade kredita za nabavku obrtnih sredstava.

Na 195. sednici, Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju pet gradskih konkursa i to:

-Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa Lokalnog akcionog plana za mlade u 2024. godini,
-Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi za 2024. godinu,
-Javni konkurs za dodelu sredstava Grada Sombora za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini,
-Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite u 2024. godini,
– Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa / projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora u 2024. godini.

Konkursi su objavljeni danas, 09. februara, u Somborskim novinama i na zvaničnom sajtu Grada Sombora i trajaće petnaest dana od dana objavljivanja.

Redakcija

Redakcija