Održana 160. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće Grada Sombora je, krajem protekle nedelje, održalo 160. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka.

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o davanju na korišćenje objekata Mesnoj zajednici „Riđica“ izgrađenih na katastarskoj parceli broj 226 k.o. Riđica. U pitanju su objekat br. 1 površine 278m2 i objekat br. 2 površine 28m2, na kojima je u ranijem periodu pravo korišćenja imala Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ Sombor. U cilju održavanja, upravljanja i korišćenja predmetnih objekata, predloženo je da se za novog nosioca prava korišćenja na predmetnim objektima odredi Mesna zajednica „Riđica“. Predlog ove odluke naći će se pred odbornicima Skupštine grada Sombora na nekoj od narednih sednica.

Na 160. sednici Gradskog veća usvojena je Preliminarna lista vrednovanja prijava korisnika po ponovljenom Javnom pozivu za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije na projektu „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Kroz projekat i prvi Javni poziv, odabrano je 9 porodica koje će biti stambeno zbrinute, a koje dolaze iz tri ranjive društvene grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i deca koja napuštaju sistem socijalnog staranja. Kako je za realizaciju projekta potrebno odabrati 10 porodica, raspisan je ponovljeni Javni poziv za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ Sombor za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu vrtića „Andrej“ u Stanišiću, vrtića „Zvezdice“ u Kljajićevu i vrtića „Pčelica“ u Čonoplji. Takođe, data je saglasnost Mesnoj zajednici „Čonoplja“ za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu ove mesne zajednice. Cilj je da se za sve navedene objekte, u što skorijem periodu, obezbedi priključenje na gasovod.

U okviru finansijskih pitanja, Gradsko veće grada Sombora odobrilo je nabavku 630 poklon paketa školskog pribora i rančeva u iznosu od 1.200.000,00 dinara za đake prvake sa teritorije grada Sombora. Grad Sombor je već nekoliko prethodih godina, kao dobrodošlicu za polazak u osnovnu školu, darovao đacima prvacima poklon pakete. Školska 2023/2024. godina neće biti izuzetak. Grad Sombor se ove godine opredelio za poklon pakete u vidu školskog pribora.

Redakcija

Redakcija