Održan godišnji koncert GKUD-a “Ravangrad” Sombor

Proteklog vikenda, u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor, održan je Godišnji koncert GKUD „Ravangrad“, koji se zbog velike zainteresovanosti publike održao u dva termina.
Događaju su ispred lokalne samouprave prisustvovali članovi Gradskog veća Anita Stojakov i Srđan Savić.

Na sceni je učestvovalo oko 170 članova GKUD-a, mlađi i stariji dečiji ansambli, prvi i veteranski ansambli, te ženska pevačka grupa „Varošanke“. Tokom koncerta, dečiji sastavi su izveli igre iz Banata, Srema i Hana, dok su veterani izveli igre iz Gnjilana i Bačke. Takođe, prvi ansambl je izveo Bunjevačke igre, te igre iz Vranjskog polja, Pčinje, Crnorečja i Niša, a ženska pevačka grupa „Varošanke“ je izvela nekoliko pesama u dva bloka, propraćene burnim aplauzom nakon izvođenja etno pesama sa Kosova, solistkinje Slobodanke Poganj.

Tokom trajanja koncerta, na video bimu je prikazan jednogodišnji rad Društva, insertima sa proba, druženja i gostovanja na festivalima u Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Prema rečima organizatora događaja i predsednika GKUD „Ravangrad“ Milana Božine, u narednom periodu im predstoji učešće na više manifestacija kao što su Trojni susreti u Bezdanu, žetelačke delatnosti „Dužionice“, te snimanje običaja vezanih za Ivandan na nekoliko lokacija u gradu i na salašima, čime će Društvo nastaviti s aktivnim radom na širenju svesti o značaju kulturno – umetničkog nasleđa grada.

Redakcija

Redakcija