Održan 18. Memorijal „Jovan Đuran“

18. Memorijal „Jovan Đuran“ koji se tradicionalno održava u čast čuvenog somborskog saračkog majstora, održano je u nedelju 7. jula na pomoćnom terenu FK „Žak“.

U predivnom ambijentu i u izuzetnoj konkurenciji, 18. Memorijal „Jovan Đuran“, osvojio je prošlogodišnji pobednik Akoš Berenji iz Kanjiže član KK “Imperijal” Subotice. Prethodni memorijal je osvojio u sa najbržem odvoženim krugom i bez ijednog kaznenog boda, ove godine je uspeo da pored izuzetno male bodovne razlike bude bolji od drugoplasiranog Ljubiše Trnjakova i trećeplasiranog Mihajla Antunića, obojica iz Stapara.

Pre takmičenja za „Memorijal Đuran“ održano je i takmičenje u vožnji zaprega kroz čunjeve u okviru 2. kola KUP-a Republike Srbije. Najspretniji je bio takođe Akoš Berenji, drugo mesto zauzeo je Nikola Terzić iz Subotice, a trećeplasirani bio je Srđan Radivojević iz Gradine.

Na početku takmičenje posle defilea jahača i zaprega takmičare je pozdravio organizator takmičenja Nikola Đuran a sve prisutne je pozdravila i zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica.

Ovogodišnjem memorijalu prisustvovali su nj.e. ambasador Palestine u Republici Srbiji Muhamed Al Namur, predstavnici ambasade Libije, kao predsednica Saveta mesne zajednice „Crvenka“ u kojoj se događaj i organizuje, Stanislava Jocić. Ovogodišnji 18. Memorijal „Jovan Đuran“ organizovao je Konjički centar „Panonski topot“ u saradnji sa Konjičkim savezom Srbije, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar