Održan 16. Festival nacionalnih kuhinja regiona

U Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, održan je sada već tradicionalni 16. po redu Festival nacionalnih kuhinja regiona. Festival je rezultat IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, a ove godine 20 izlagača je prikazalo svoje proizvode.

Ispred lokalne samouprave, festivalu su prisustvovali gradski većnici Đorđe Zorić, Srđan Savić i Anita Stojakov koja je zvanično i otvorila festival.

Učenici su u saradnji sa nastavnicima imali priliku da prezentuju rezultate svog rada, a uz njih su se predstavile i druge stručne škole, ugostitelji, vinarije i preduzetnici iz Sombora i regiona.

Tokom programa, uručene su zahvalnice učenicima i Stručnom veću ugostiteljstva, a gosti su mogli da uživaju u ukusima, pogledu i degustaciji odabranih specijaliteta koji su bili izloženi. Ove godine, Srednja ekonomska škola obeležava 135 godina rada u oblasti obrazovanja i vaspitanja, tako da je Festival bio odlična prilika da se kolektiv škole zahvali partnerima i saradnicima koji pružaju kontinuiranu podršku u realizaciji školskih aktivnosti.

Redakcija

Redakcija