Održan 13. vikend SOS Lige budućih šampiona Sombor 2019/20

8. i 9. februara na Turniru SOS Lige budućih šampiona koji se igra u Oranž Areni u Somboru, odigrano je 26 utakmica i postignuto 213 golova.

U subotu na 14 utakmica čak 131 put su se tresle mreže. Četiri utakmice su odigrane u generaciji 2009, u kojoj jedino ima 2 neporažene ekipe do sada, „Arena“ Subotica“ i „Crvenka“. Kako one nisu igrale ovaj vikend „Olimpik“ je iskoristio priliku i sa pobedom od 6 : 2 nad ekipom „Mladost“ Apatin za sada došao na čelo tabele.

Posebno efikasni su bili fudbaleri ekipe „ŽAK“ Sombor u generaciji 2007, koji su vršnjacima iz „Radničkog“ Sombor dali 13 golova, ali su zato u generaciji 2011 primili od „Olimpika“ takođe 13 golova.

Vrlo efikasne su bile i ekipe „Subotice“ i „Spektra“ koje su protivnicima dali 10 i 9 golova.

U nedelju na 12 utakmica 82 gola. Izdvojićemo pobedu „Spektra“ na „Olimpikom“ od 25 : 0 i pionira „Radničkog“ nad „Olimpikom“ 7 : 3. najviše utakmica su odigrale ekipe iz Fudbalske škole „Subotica“. U pet utakmica pobedili su 3 puta a dva puta izgubili. Iako nisu u vrhu tabele u generaciji 2011 savladali su jednog od favorita ekipu „Spektar“ 7 : 1.

Somborski „Radnički“ ove godine ima ekipe skoro u svim kategorijama, i u dve su u vrhu tabele i među favoritima za prvo mesto.

„Sa najmlađim kategorijama se radi opušteno, više se igra nego ozbiljno trenira, dok se malo starijima je malo drugačija priča. Radi se sa oko 80 dečaka i na SOS turnira nas ima u svim kategorijama sem u 2012. godištu. Dve ekipe, pioniri i 2010 godište su za sada prvi u svojim kategorijama i to bez poraza, što je dokaz da se dobro radi sa dečacima. Posle ovoga biće još turnira, a onda krajem aprila – početkom maja se očekuju turniri na travi a to dečaci ipak najviše vole.“ za televiziju „Sreće“ istakao je Dušan Josić, trener FK „Radnički“ Sombor.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar