Nastavljena realizacija projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

Grad Sombor, zajedno sa Republičkim Geodetskim zavodom i još devet pilot gradova i opština u Republici Srbiji, sprovodi projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, pod pokroviteljstvom Kraljevine Švedske i švedskog Lantmateriata.

Projekat je usmeren na izgradnju poslovnih i investicionih kapaciteta jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji, i između ostalog, ima za cilj kreiranje posebne internet stranice koja će predstavljati jedinstven pregled investicionih lokacija u Republici dostupan zainteresovanim investitorima, dok će sa druge strane, putem iste platforme gradovima i opštinama biti izgrađen alat za uređenje tih lokacija i redovno ažuriranje.

U skladu sa planiram projektnim aktivnostima, 24. i 30. marta održane su radionice na temu: „Alat za prikupljanje podataka o investicionim lokacijama i preliminarna analiza modela budućeg izveštavanja“.

Predavači tokom radionice su bili Nemanja Paunić i Filip Petrović. Polaznicima obuke su predstavljene funkcionalnosti Alata za prikupljanje podataka.

Ispred grada Sombora radionicu je pratio Branislav Svorcan, član radne grupe za implementaciju projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“.

Obuka predstavlja prvu u nizu obuka kako bi se došlo do finalnog rešenja po kome će se u budućnosti izveštavati ka Nacionalnom registru investicionih lokacija.

Redakcija

Redakcija