Nastavljaju se radovi na unapređenju saobraćajne infrastrukture u gradu

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđem Zorićem i načelnicom Gradske uprave Jelenom Velebit, obišao je pripremne radove za asfaltiranje Ulice Braće Đulinac i dela Dinarske ulice. Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je razgovarao sa predstavnicima Mesnih zajednica „Crvenka“ i „Gornja Varoš“ i izvođačem radova „Vojput“ d.o.o. Subotica, o trenutnim radovima, kao i o planovima za završetak istih.

Kada je reč o radovima, u Ulici Braće Đulinac su završeni radovi na zameni vodovodnih cevi, a nakon završene projektno – tehničke dokumentacije i regulisanih imovinsko – pravnih odnosa, pristupilo se pripremama za asfaltiranje koje podrazumevaju iskope i nasipanje sloja tucanika, te postavljanje kanalica za odvođenje atmosferske vode. Po završetku pripremnih radova, ova ulica će biti asfaltirana u dužini od 100 metara.

Pripremni radovi se izvode i u delu Dinarske ulice gde su nakon završenog trasiranja buduće saobraćajnice i iskopa, u toku radovi koji obuhvataju nasipanje sloja peska i sloja tucanika, nakon čega će se asfaltirati u dužini od 150 metara i širini od 3,5 metara.

Grad Sombor nastavlja sa realizacijom projekta asfaltiranja neasfaltiranih ulica u gradu, za šta je u budžetu Grada za 2024. godinu izdvojeno 100 miliona dinara.

Redakcija

Redakcija