Najava: 6. kolo VL Sever i PFL Sombor

Krenućemo sa najavom 6. kola Područne lige i utakmice na stadionu kraj pruge, gde domaći „ŽAK“ igra sa ekipom „Budućnost“ iz Paraga, koja ima svih pet pobeda do sada i gol razliku 18:5 i na vrhu je tabele. Ali dodaćemo da su somborski „železničari“ posle lošeg starta zaređali 3 pobede i jedan nerešen rezultat i apsolutno imaju pravo da se nadaju novoj pobedi. U svakom slučaju u nedelju u 16h se na stadionu kraj pruge očekuje uzbudljiva utakmica.

U ostalim susretima 6. kola igra se po sledećem rasporedu: u subotu još tri utakmice u Karavukovu „Polet“ i „Kula“, u Ratkovu „Radnički 1918“ i „Budućnost“ Mladenovo i u Bačkoj Palanci „Krila Krajine“ i „Soko“. U nedelju u Gložanima igraju „Budućnost“ i „ČSK“, u Kulpinu gostuje „Borac46“, u Liparu „Rusin“ i u Bačkom Brestovcu igraju „BSK“ i „Crvenka“. Sve utakmice se igraju sa početkom u 16 časova.

Somborski ljubitelji fudbala će ovog vikenda imati dupli program. Posle subote i derbija Područne lige na „ŽAK“u, u nedelju na Gradskom stadionu od 16 časova u okviru 6. kola Vojvođanske lige Sever igraju „Ravangrad 2018“ i „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta. Somborska ekipa je loše startovala ali u poslednje tri utakmice je bez poraza dok su gosti obrnuto dobro su startovali ali poslednje tri utakmice su bez pobede.

Drugi predstavnik somborske opštine „Hajduk“ je takođe domaćin, u Stapar u nedelju dolazi ekipa OFK „Vrbas“. Gostuje jedino treći predstavnik neše opštine i lider na tabeli sa svih 5 pobeda do sada. „Sloga“ iz Čonoplje će pokušati da nastavi pobedonosnu seriju u Novom Žedniku u nedelju, gde je dočekuje ekipa „Preporod“.

U ostalim susretima sastaju se.. u subotu u Apatinu dve „Mladosti“ „Mladost APA“ i „Mladost“ Bački Petrovac, u nedelju u Gajdobri igraju“Hercegovac“i „Solunac N Jerković“, u Turiji „Mladost“ i „Đurđin“, u Bajmoku „Radnički 1905“ i „Bačka 1901“ i u Zmajevu „Obilić“ i „Bajša“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar