Na Gradskom bazenu „Mostonga“ održan 13. Polet Kup

Somborsko sportsko društvo „Polet“ uspelo je uz mnogo muka zbog otkazivanja velikog broja i takmičara i klubova da organizuje tradicionalni plivački miting „Polet Kup“. Ovo je bio 13. po redu miting u Somboru.

Uporni i vredni domaćini pokazali su se i kao dobri takmičari i kao i prošle godine, bili su najbrojnija ekipa među 23 prijavljena kluba a onda i ekipa koja je osvojila najviše medalja a samim tim i osvojila „Polet Kup“ za 2024.godinu.

Osvojeno je za „Polet“ 35 medalja a od toga 5 zlatnih, 14 srebrnih i 16 bronzanih.

Osvajači zlatnih medalja u svojim uzrasnim kategorijama bili su : Milica Milošević i to dve na 50 prsno i 200 prsno , tome je dodala i 2 bronzane medalje na 100 i 200 prsno u apsolutnoj kategoriji. Zlatnu je osvojio i Bogdan Zarić na 200 leđno, a tome je dodao i 2 srebra na 100 i 200 leđno i bronzu na 200 mešovito. Četvrto zlato za „Polet“ osvojio je David Boca na 50 delfin a pridodao je bronzanu na 50 kraul. I petu zlatnu medalju osvojio je Mihajlo Aleksić i to na 100 delfin a uz njih osvojio je još dva srebra na 50 i 100 leđno , bronzane na 200 leđno i 100 delfin u apsolutnoj kategoriji.

Pored njih medalje za „Polet“ u svojim uzrasnim kategorijama osvajali su i David Kulić, Aleksa Duduković, Marko Pekez, Obrad Aperlić, Dunja Milić, Marko Veselinović Vid i Todor Kamber.

Uprava Somborskog sportskog društva „Polet“ čestita svim svojim takmičarima za izuzetan doprinos osvajanju Poletovog“ Pehara, a posebno onima kojima je su uskočili u ovo takmičenje i kao debitanti doprineli osvajanju prvog mesta.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar