Ministarstvo za brigu o selu dodelio sredstva za kupovinu još 14 kuća

Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić, je u Beogradu, kao predstavnik Grada Sombora, bio potpisnik Ugovora za finansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom za još četrnaest porodica sa teritorije Grada.

Ugovore o finansiranju kupovine seoske kuće sa okućnicom su s druge strane potpisali Goran Kobac iz Telečke, Sanja Majstorović iz Stanišića, Marijana Macura iz Riđice, Slađana Dabić iz Stanišića, Marija Ljubobratović iz Koluta, Nikolina Bolmanović iz Bačkog Monoštora, Danijela Sajčić iz Sombora, Timea Majer iz Alekse Šantića, Nikolina Knežević iz Sombora, Vladimir Varga iz Alekse Šantića, Anita Bihler iz Stapara, Dragana Zagorac iz Riđice, Zorica Pucar iz Novog Sada i Mila Živković iz Sombora.

Gradski većnik Smiljanić izrazio je veliko zadovoljstvo na postignutim dogovorima koji su obezbedili dom za još četrnaest porodica i dodao kako će nastaviti sa radom na ovom projektu kako bi svi oni koji žele da se vrate na selo, dobili priliku za to. Ministarstvo za brigu o selu još od 2021. godine do danas, dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstiče ostanak ljudi na selu, sa prednostima i mogućnostima koje ono nudi.

Redakcija

Redakcija