Ministar Ristić učestvuje na Svetskom samitu o informacionom društvu u Ženevi

Delegacija Ministarstva informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije predvođena ministrom Dejanom Ristićem učestvuje na Forumu Svetskog samita o informacionom društvu i na Globalnom samitu pod nazivom „Veštačka inteligencija za dobro”, koji se održavaju u Ženevi do 31. maja.

Tokom ova dva važna međunarodna skupa predviđeno je obraćanje ministra Ristića, kao i niz bilateralnih susreta sa šefovima drugih državnih delegacija.

Cilj Svetskog samita o informacionom društvu jeste definisanje smernica za razvoj globalne digitalne infrastrukture i promocija politika koje bi omogućile inkluzivan pristup informacionim i komunikacionim tehnologijama.

Globalni samit veštačke inteligencije je inicijativa koja okuplja vodeće stručnjake iz te oblasti sa ciljem da istraže načine kako veštačka inteligencija može pozitivno uticati na svet i rešavati ključne globalne izazove.

Oba događaja organizuje Međunarodna telekomunikaciona unija, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Redakcija

Redakcija