Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio Preševo

Uz zvuke himne ‘’Bože pravde’’ i prigodnu priredbu, dočekali su budući prvaci, učenici, roditelji i zaposleni u osnovnoj školi ‘’Vuk Karadžić’’ u Preševu ministra i predsednika Koordinacionog tela Aleksandra Martinovića i direktora Službe Koordinacionog tela Nenada Mitrovića. Školu pohađa 120 učenika srpske i romske nacionalnosti, a ove godine pridružiće im se još 17- oro prvaka. Ministar Martinović dodelio je školi 10 laptop računara, a đacima prvacima rančeve i školski pribor.

– Sviđa mi se ranac. Ima jednoroga i srce. Biću dobar đak, kaže devojčica Nađa.
I osnovnoj školi ‘’Abdulah Krašnica’’ u selu Miratovac u ovoj opštini, ministar Martinović dodelio je 10 laptop računara i budućim prvaci školski pribor i rančeve.
Za opštinu Preševo država je izdvojila ove godine preko milion i po dinara za nabavku školskog pribora i torbi za đake prvake, kojih je 335. Nakog obilaska škola ministar i predsednik Koordinacionog tela Martinović i direktor Službe Koordinacionog tela Mitrović, održali su sastanak sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem i njegovim saradnicima. Saglasili smo se da sve probleme i sva pitanja rešavamo mirnim putem i dijalogom, rekao je nakon sastanka, ministar Martinović.

– Vodili smo razgovor koji nije bio isključivo politički, to je bio samo jedan deo, a veći deo je bio posvećen rešavanju onih problema sa kojima se i inače suočavaju lokalne samouprave u Srbiji. Otvorili smo nekoliko tema. Pre svega, pomoć Preševu da dobije makar jednog, a razgovarali smo i o tri investitora, jer je Vlada Srbije omogućila da opština dobije Industrijsku zonu, površine 13 i po hektara. Razgovarali smo, kako da zajednički omogućimo da se ona stavi u funkciju. Predsednik Arifi nas je obavestio da postoje tri investitora koji žele da ulažu svoj kapital, rekao je Martinović.

Nedostatak kadrova u optšini takođe će se fazno rešavati, a otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta će ministartsvo nastojati da isfinansira već naredne godine.
Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi zahvalio se gostima na poseti i istakao da je razgoovor bio dobar.

-Bila je realna atmosfera u razgovoru za probleme u našoj opštini. Sada ministar ima jasniju sliku o Preševu. Mi želimo da promovišemo mir i stabilnost , kao i da radimo na poboljšanju uslova za građane, rekao je Arifi.

Država neće dozvoliti da niko bude diskriminisan. Sloga, mir, tolerancija i rad na ekonomskom razvoju su teme oko kojih je postignuta saglasnost, poruka je današnje posete.

izvor: rtv-vranje.rs

Redakcija

Redakcija