Marko Sudarić tvorac istorijskog uspeha BSS

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović, je povodom objavljivanja informacije iz Svetske biciklističke federacije da je zahvaljujući rezultatima u proteklom periodu Srbija ispunila dve norme za drumski biciklizam, koje im daju pravo za učešće jednog bicikliste u muškoj i ženskoj kategoriji, na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, objavio saopštenje u kojem je između ostalog istakao da „ovaj uspeh srpskih biciklista dolazi posle osam sušnih godina i dva propuštena olimpijska ciklusa a prvi put u istoriji i u ženskoj konkurenciji – jer Srbija nikada nije imala predstavnicu na Olimpijskim igrama.

Ovo je istorijski uspeh ostvaren naravmo velikim zalaganjem i talentom naših takmičara ali i pre svega sjajnom strategijom, planiranjem direktora reprezentacije našeg somborca Marka Sudarića, koji je poput šahovskog velemajstora vukao poteze, slao takmičare na trke koje su nam donosile najveći broj bodova potrebnih za ispunjenje Olimpijske norme.

Verovao sam u njega, u odluku da se učestvuje u dalekoj Australiji na Svetskom prvenstvu što nam je ispraznilo kasu, ali je predstavljalo i odskočnu dasku za Pariz. Od srca čestitam i njemu i svim biciklistima, trenerima, mojim saradnicima na ovom neverovatnom rezultatu jedne male biciklističke nacije – kaže u saopštenju predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović.

Ko će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu odrediće stručni štab na osnovu rezultata i forme takmičara do početka Olimpijskih igara 2024.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar