Kultura u Somboru tokom vanrednog stanja

Skoro ceo Svet se bori sa pandemijom virusa Covid 19 i svi se moraju pridržaviti saveta o izolaciji u borbi protiv nevidljivog i opasnog neprijatelja.

Direktne aktivnosti na polju kulture i opšte umetnosti su totalno zaustavljene, ali srećom Svet i čovečanstvo imaju resurse da se
ublaži ovakvo stanje i da nada ne sme da se izgubi i u trenucimaizolacije, za koju se svi nadaju neće dugo potrajati. Naravno radi se o internet i mogućnostima koje on pruža.

Narodno pozorište Sombor u narednom periodu, postavlja na svoj YouTube kanal snimke predstava – svake srede i subote u 20h. Linkovi će se smenjivati što znači da ćete svaku predstavu moći pogledati 3 dana po njenom objavljivanju kada će je zameniti nova predstava. Takođe, i druga pozorišta u zemlji i regionu pridružili su se ideji online pozorišta, te publika može besplatno da uživa u njihovim programima koji im možda nisu bili dostupni.

Gradska biblioteka na svom sajtu nudi niz linkova “on line” biblioteka, počev od svojih izdanja, preko linka Narodne biblioteke Srbije, Međunarodne dečije biblioteke, Evropske biblioteke i Guglovog pretraživača elektronskih izdanja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar