Kula: Zakazano književno veče Ane Dornik

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležava se u ponedeljak, 20. marta. Ovim obeležavanjem podstiče se veća pažnja javnosti na raspostranjenost ove maligne bolesti i na značaj unapređenja informisanosti žena o važnosti preventivnih pregleda i njenom ranom otkrivanju. Karcinom dojke kod žena predstavlja najčešće maligno oboljenje.

Kada govorimo o vodećim uzrocima smrti od malignih bolesti kod žena, karcinom dojke se takođe nalazi na prvom mestu.
Ono što je važno jeste činjenica da kada se otkrije na vreme, rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva. Samim načinom lečenja, koje je kraće i efikasnije, podiže se kvalitet života obolelih i lečenih žena.

Sa ciljem buđenja svesti o značaju preventivnih pregleda, ali i sa ciljem pružanja podrške svima koji se susreću sa ovim opakim dijagnozama u svečanoj sali SO Kula u ponedeljak će sa početkom od 18 časova biti održana promocija knjige “Ti si ta“ autorke Ane Dornik.

Ova hrabra žena u svojoj autobiografiji govori o svojoj borbi sa dijagnozom maligne bolesti. Knjiga nije omaž bolesti, ona predstavlja kako autorka kaže „priručnik“ koji će vam pomoći da živite i da se suočite sa svojim problemima.

Ova živopisna ispovest nastala je iz Anine borbe sa karcinom dojke kao njena želja da podstakne žene da preispitaju prizmu kroz koju gledaju na život, da im ukaže na to da su samoljubav, samopoštovanje, samopouzdanje i sreća, stvar ličnog izbora.

Redakcija

Redakcija