Kuglaši završili jesenji deo svojih takmičenja

Kuglaški klubovi „Kordun“, „Vihor“ i „Kljajićevo“ su odigrali 9.kolo koje poslednja kuglaško jesenje kolo u Super lige Srbije i Prvoj lige Srbije – grupa Vojvodina.
Super ligaši „Vihor“ i „Kordun“ su ostvarili pobedu i poraz. Somborski „Vihor“ je pred zimsku pauzu u derbiju kola na kuglani u Kljajićevu pobedio drugi tim lige „Vojvodinu“ iz Novog Sada sa 7:1 (3.398:3.271) i sa tom pobedom im se približio na samo bod manje na trećem mestu. „Vihor“ je treći sa 13, Vojvodina“ druga sa 14 dok je jesenji lider na tabeli do sada nepobedivi „Beograd“ sa 18 bodova.

„Kordun“ je gostovao u Beogradu ekipi „Crvena Zvezda“ i izgubio rezultatom 7 : 1 (3.417:3.255). Jedini poen za goste upisao je Đorđe Dragojević. Kordun je završio kao pretposlednji 9. tim lige sa samo četiri boda. Prvenstvo se nastavlja sredinom januara naredne godine. U 10.kolu „Kordun“ gostuje ekipi „Partizan“ u Beogradu, dok će „Vihor“ biti domaćin ekipi „ Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

U 9.kolu Prve lige Srbije – grupa Vojvodina ekipa „Kljajićevo“ je doživela prvi poraz i to u svojoj kuglani . „Spartak“ iz Debeljače je pobedio sa rezultatom 2:6 (3.223:3.361). Kuglaši „Kljajićeva“ završili su prvi deo šampionata na prvom mestu sa 15 bodova, ispred „Vojvodine“ (BG), „Spartaka“ i „Doline“ koji imaju po 10 bodova. U narednom 10. kolu „Kljajićevo“ gostuje „Vojvodini“ iz Bačkog Gradišta.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar