Kuglaši „Korduna“ i „Kljajićeva“ osvajali bodove – „Vihor“ proteklog vikenda izgubio

U 12. kola Super lige Srbije u kuglanju ekipa „Korduna“, pretposlednja ekipa na tabeli iznenadila je drugoplasirani tim lige „Vojvodinu“ iz Novog Sada i kao domaćin osvojila važan bod za dalju borbu za opstanak u Ligi.

Meč u Kljajićevu završen je rezultatom 4:4 (3.397:3.361). Domaćini su osvojili samo cela dva poena ali su dobili poena na konto više srušenih čunjeva (+36), te su na kraju oba tima osvojila po jedan bod.

Drugoplasirani „Vihor“ je podbacio i kao domaćin izgubiood ekipe „Jadran“ iz Golubinaca. Gosti su pobedii sa 3:5 (3.384:3.430). Ipak somborci su zadržali treće mesto na tabeli.

U sledećem 13. kolu, za dve nedelje, u derbiju začelja sastaju se u Novom Bečeju „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja i „Kordun“ . Domaćini su mesto više na tabeli i sa bodom više. Somborski „Vihor“ je opet domacin ovoga puta ekipi „Partizan“ iz Beograda.

U prvoligaškom takmičenju, lider na tabeli ekipa „Kljajićevo“ je u 12. kolu pobedila na gostovanju ekipu „Hajduk“ iz Kule sa 2:6 (3.185:3.278) i potvrdila prvo mesto na tabeli. Nakon dvonedeljne pauze u 13. kolu gostuje se u Padinskoj Dolini.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar