Košarkaši odlučili – poništava se Evroliga i Evrokup

Košarkaški klubovi učesnici započete Evrolige većinom glasova su odlučili da prihvate predlog prvog čoveka takmičenja Đordija Bertomeua da se sezona u Evroligi, ali i u Evrokupu prekine i da se krene u sledeću sa istih 18 klubova u Evroligi i istih 24 kluba u Evrokupu.

To znači da će u ponovovljenom takmičenju „Crvena zvezda“ ponovo biti evroligaš a „Partizan“ biti među 24 kluba koja će i naredne godine igrati u Evrokupu. „Crvena zvezda“ će imati priliku da popravi bilans koji i nije bio sjajan u Evroligi a „Partizan“ je u neku ruku i oštećen jer je bio najbolje plasirani u Evrokupu.

U zvaničnom saopštenju posle glasanja klubova i igrača se ističe se da je „zdravlje i bezbednost sportista, navijača, osoblja, partnera i lokalnih zajednica njen prioritet, a da je različita evolucija kovida 19 na različitim teritorijama na kojima se igraju Evroliga i Evrokup onemogućuje i ne garantuje da će svi timovi imati iste uslove i za pripreme i za samo takmičenje, te je jedina pravedna odluka da se takmičenje prekine“.

Dakle , nema završnog turnira u Beogradu, koji je bio jedna od opcija završetka sezone , nema šampiona ni u Evroligi ni u Evrokupu, a naredna sezona prema ranijem planu treba da počne 30. septembra, odnosno 1. oktobra .

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar