Košarkaši “Jokera” doneli bodove iz Beograda

Košarkaši “Dynamica” i “Jokera” odigrali su sinoć prvi meč 27.kola Admiralbet KLS. U veoma uzbudljivom meču u Beogradu, koji se mogao videti u direktnom prenosu na Arena sport kanalu, ekipa trenera Lukajića je pokazala zašto se nalazi u gornjem delu tabele u debitantskoj sezoni u KLS. Ostvarena je važna pobeda u borbi za učešće u završnici lige, domaćin je pobeđen rezultatom 94 : 98.(21:23-22:22-26:24-25:29).

U prvoj polovini susreta domaćin je bio stalno u maloj prednosti ali “Joker” na obe pause odlazi sa prednosti od 2 koša. U trećem delu prava rezultatska klackalica i na poslednji odmor se odlazi sa nerešenim rezultatom. U završnu četvrtinu bolje ulazi domaćin i održava prednost od 4 do 5 koševa prednosti ali samo do 38 minuta kada na scenu stupa Davis Rasum Jarel i svojim koševima donosi prednost svojoj ekipa da bi Jugović u poslednjim sekundama, koševima iz slobodnih bacanja potvrdio osvajanje bodova i do odigravanja ostalih susreta doveo “Joker” do 5.mesta na tabeli. Najbolji strelci su ove večeri bili Davis sa 31 postignutim košem, zatim Lugić 22 , Simons 20, Jugović 19, u strelce su se upisali i Milin 9, Kapetanović 7 i Vukas 2.

U 28 kolu “Joker” igra još jedan derbi. U Sombor dolazi u utoraqk 2.aprila ekipa koja je 4.na tabeli “Zlatibor”. Susret se igra sa početkom u 17 časova.

foto: Nikola Milinković

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar