Komunalna inspekcija i komunalna policija grada Sombora izvršila kontrolu na više od 350 objekata

Postupajući po Naredbi Štaba za vanredne situacije grada, Komunalna inspekcija i komunalna policija grada Sombora vrše pojačanu kontrolu primene donetih mera u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Grada Sombora.

Izvršena je kontrola primene mera od strane ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata, banaka i javnih ustanova. Takođe, vrši se pojačana kontrola i zabrane okupljanja na otvorenom prostoru-parkovi, dečija igrališta, rekreaciona igrališta, skejt park, fitnes mobilijara i slično. Do sada je izvršena kontrola više od 350 objekata i površine javne namene u gradu Somboru.

Prilikom kontrole kod većeg broja poslodavaca utvrđeno je da ugostiteljsku delatnost u prostoru bašte na otvorenom ne obavljaju uz primenu preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga što podrazumeva organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra i obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom.

O navedenom je obaveštena sanitarna inspekcija u čijoj nadležnosti preduzimanje mera i sankcionisanje u skladu sa pozitivnim propisima kojima se uređuje zaštitna stanovništva od zaraznih bolesti. Napominje se da je rad sanitarne inspekcije pod ingerencijom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Sektor za sanitarni nadzor i javno zdravlje.

Redakcija

Redakcija