KK „Joker“ odigrao prijateljski humanitarni susret sa ekipom iz Rumunije

U okviru priprema za debitantsku sezonu u Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije ekipa KK „Joker“ predstavila se prvi put somborskoj publici u međunarodnom prijateljskom humanitarnom susretu sa ekipom KK „Temišvar“ iz Rumunije. Sredstva prikupljena ovim putem su upućena porodici malog Vasilija Teslića iz Prigrevice, koji mora hitno na operaciju transplatacije jetre u Italiju.

Somborci, posebno ljubitelji košarke, su tako dobili priliku da u pravom svetlu vide pojačani sastav ekipe Nebojše Vagića, koji će pokušati da se bori za najviši plasman u Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije koja startuje 1.oktobra. U punom kapacitetu su isprobane i nove dodatne tribine i nov sistem klimatizacije. Iako je susret završen pobedom gostiju, svi akteri ove sportske večeri u somborskoj Gradskoj hali su bili zadovoljni. Rezultat je na kraju bio 84 : 91 (24:19,20:19,24:25,16:28) za ekipu „Temišvara“.

Nebojša Vagić je somborskoj publici, koja će joj biti značajna pomoć u sezoni koja sledi, prikazao sva pojačanja počev od četiri Amerikanca : Brown Hendersona, Hanter Strejta, Tomasa Brajana i Zakari Simonsa, zatim Borisa Bodrožića iz Kikinde, Lazara Lugića iz Smederevske Palanke i Aleksu Jugovića iz Leskovca. Tu su igrači iz prošle sezone, somborcima dobro poznati Krstanović, Brbaklić, Vukas i Brekić a prvom timu u ovoj sezoni iz juniorskog pogona pridruženi su Luka Marković, Aleksa Stojanović, Uroš Višnić i Veljko Kovačević.

Somborci će pre početka prvenstva, ove momke videti ponovo već u nedelju 17.septembra u drugom međunarodnom prijateljskom susretu u Gradskoj hali, a to će biti duel sa ekipom „Kuwait Sporting club“ vicešampion Zapadno Azijske Super lige. Susret počinje u 17 časova. Već u utorak 19. septembra na istom mestu u isto vreme novi prijateljski susret, ovoga puta sa ekipom „Tamiš“ iz Pančeva. Podsetimo Admiral Bet Košarkaška liga Srbije startuje 1. oktobra i u 1.kolu KK „Joker“ je domaćin ekipi „Sloga“ iz Kraljeva.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar