KK „Joker“ – KK „Mladost SP“ 99:90

U 13.kolu Druge muške lige Srbije grupa A ekipa KK „Joker“ je pobedila u Gradskoj hali ekipu „Mladost SP“ iz Smederevske Palanke rezultatom 99:90 ( 24:22, 16:30, 22:19, 37:19).

Mora se priznati do pobede se došlo teže nego što se očekivalo. Gosti su pružili odličan otpor u prvom delu susreta i završili ga samo sa -2 poena da bi u drugom delu preciznim udarcima za tri poena i serijom od 17:0 na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću + 12 (40:52) koju su održavali do poslednje četvrtine. „Jokeri“ su čekali i dočekali svojih 5 minuta i najviše zahvaljujući trojkama Krstanovića i Čelebića, preokreću rezultat u svoju korist i prednost ne ispuštaju do kraja susreta.

Najbolji pojedinac domaćeg tima, ali i cele utakmice bio je Nino Čelebić sa 29 postignutih poena. Dvocifreni su bili još i Munižaba i Krstanović sa 16 odnosno poenom manje.

„Joker“ i „Radnički“ iz Kragujevca su pred poslednje kolo u takmičenju A grupe sa skorom 10/3. Ostalo je da u ovom delu takmičenja sledećeg vikenda „Joker“ gostuje u novom sadu ekipi „Star“, a „Radnički“ gostuje ekipi „Morava“ u Vladičinom Hanu.

Nakon toga počinje doigravanje tj ukrštanje sa grupom B Druge lige Srbije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar