Karate klub “Ravangrad” organizovao 23. Memorijalni turnir “Igor Anđelković”

23. Memorijalni turnir “Igor Anđelković” u organizaciji Karate kluba “Ravangrad” održan je u subotu u Gradskoj hali. Ove godine učešće je uzelo 24 kluba i oko 300 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Miloš Erić, sekretar stručnog saveta KS Vojvodine, predstavljao je ovoga puta predsednika Saveza Strahinju Tepavčevića, koji je zbog odlaska na Evropsko kadetsko prvenstvo u Budimpeštu bio sprečen da dođe u Sombor:

“ Imam obavezu da zamenim predsednika Karate Saveza Vojvodine i pružim svu podršku organizatorima i još jednom im čestitam na odličnoj organizaciji jednog ovakog kvalitetnog takmičenja”.

Zdravko Perlić, sudija i trener KK “MAX” Ivankovo: “Često dođemo u Sombor kao što i Slavko dovodi svoje takmičare kod nas u Hrvatsku. Sportaši ne poznaju nikakve granice, jednostavno kroz sport, druženje i šalu se družimo i nastojaćemo da tako bude i u budućnosti”

Igor Ilić, trener KK “Panter 2011” Budisava: “Rado dolazimo u Sombor, jer je Sombor uzuzetan domaćin, a takmičenje je na veoma visokom nivou. Dolaze klubovi iz čitavog regiona i ima šta da se vidi i stekne potrebno takmičarsko iskustvo.”

Slavko Vuković, trener KK”Ravangrad”: “Imamo masovnost, imamo kvalitet, radimo dobru stvar, razvijamo kod dece kompletnu muskulaturu i to je meni veliko zadovoljstvo. Kada vidimo ovoliko dece I kimonima na tatamijima srce mi je puno”

Klub domaćin kao i prethodnih godina nije bio u konkurenciji za ekipni plasman i na kraju ekipno prvo mesto osvojio je Karate klub ”Mawashi” Novi Sad, drugo i treće Karate klubovi “MAX” Ivankovo” “Bijelo Brdo” oba iz Hrvatske.

Članovi Karate kluba ”Ravangrad” Sombor su osvojili ukupno 25 medalja i to 6 u borbama i 19 u katama.

U borbama u juniorskoj konkurenciji Vukašin Vuković osvojio zlatnu medalju, a srebra su pripala Valentini Ostrogonac i Aleksandru Nikoliću , dok su bronze osvojile Irina Sabljić i Anja Loknar. U borbama treba spomenuti i uspeh Vukašina Vukovića, koji je u seniorskoj konkurenciji osvojio srebro.

Kada su u pitanju kate, “Ravangrad” je osvojio je 19 medalja i to 9 zlatnih, 8 srebrnih i 2 bronzane. Zlatna su osvojili: Nikola Zejak, Fica Balaž, Aleksandar Nikolić, Petar Rukavina, Tamara Vučković, Kornelia Krušković, Marijana Čeljuska, Anđela Vilhelm i Lara Orban. Stepenicu niže na postolju bili su: Marko Horvatović, Nikola Drljača, Anastasija Simić, Anđela Novaković, Kristijan Kovačević, Eva Čapo, Ana Gajić, Ivana Farago. Bronzu su uzeli : Aleksandar Heđi i Milana Narančić.

Gosti ovogodišnjeg turnira bili su: komesar takmičenja Dara Novaković-Karate savez Vojvodine, Zoran Bojić-predsednik sportskog saveza Sombora, Josip Škrablin i Vlado Bošnjak-Hrvatski karate savez, i Zdravko Perlić-predsednik sudijske organizacije regije. Turnir je i ove godine pesmom otvorila estradna grupa „Zvuci s kamena“ iz Novog Sada.

Zoran Bojić, predsednik SS Grada Sombora: “Želim da pozdravim sve takmičare u lično ime i u ime Gradske uprave i Sportskog saveza Grada Sombora. Želim vam punno uspeha u takmičenju, kao i u celoj ovoj olimpijskog godini, sa željom da uskoro neko od vas bude deo jednog takvog takmičenja“.

Dodeljena su pre početka takmičenja posebna priznanja donatorima a poseban deo sa međunarodnog turnira je bila povelja o bratimljenju i sportsko-tehničkoj saradnji između dve kluba KK “Ravangrad” i KK “Virovitica”, koje zastupaju Slavko Vuković i Josip Škrablin.

Josip Škrablin, KK “Virovitica: ” Slavko i ja smo pre 20 godina doneli odluku da prvi počnemo sportsku saradnju klubova iz Hrvatske i Srbije u vreme kad su bila teška vremena za obe države. Izuzetno smo ponosni na takvu odluku jer to nije niko radio pre nas. Evo vreme brzo prolazi, sport je dalje van svih politika, granica nema. Neka pobedi najbolji ali mi ostajemo veliki prijatelji, družimo se I privatno I sarađujemo na svim planovima”.

Slavko Vuković, trener KK ”Ravangrad”: “Danas smo potpisali jednu povelju o saradnji sa klubom iz Virovitice, koja traje 20 godina. Time smo ozvaničili nešto što radimo već dvadeset godina i izuzetno mi je drago što je tako. I ove godine više od pola ekipa učesnica je iz innostranstva I sa svima imamo izuzetne dobre odnose”.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar