Još 42 porodice dobile sredstva za kupovinu kuća u somborskim selima

Zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu još 42 porodice dobiće svoj novi dom u somborskim selima, a ugovore o dodeli sredstava za kupovinu kuća potpisali su u Beogradu gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, Ministarstvo za brigu o selu i članovi porodica kojima su odobrena sredstva.

Gradonačelnik je istakao da je ovaj konkurs Ministarstva dao veliku podršku kako za mlade bračne parove, tako i za samohrane roditelje, te je najavio nastavak infrastrukturnih ulaganja u sva naseljena mesta.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu trajao je do 1. novembra, a ministar Milan Krkobabić naglasio je da je od početka ove akcije u 630 kuća useljeno preko 5000 ljudi, od čega 2000 dece, što pokazuje veliku zainteresovanost građana za život na selu.

Za kupovinu kuće u Svetozar Miletiću odlučilo se 6 porodica, u Doroslovu 8, Telečkoj 2, Rastini 2, Aleksa Šantiću 4, Stanišiću 4, Staparu 2, Bačkom Monoštoru 5, Čonoplji 1, Bačkom Bregu 1, Gakovu 4 i u Bezdanu 3.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić.

Redakcija

Redakcija