Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije Poslovno – sportske zone oko Gradskog stadiona u Somboru

Nacrt plana detaljne regulacije Poslovno – sportske zone oko Gradskog stadiona u Somboru izložen je na javni uvid svim građanima Sombora do 22.juna ove godine.

Nacrt se može pogledati u narednih mesec dana u sobi 143, na prvom spratu zgrade Županije u vremenu od 9 do 14 časova. U objavljenoj dokumentaciji planirani su brojni dodatni sadržaji poput uličnih koridora i izgradnje parkinga za putničke automobile i autobuska vozila koji su planirani istočno od stadiona.

Pored ovoga, planirano je proširenje postojećeg kompleksa “Kapitol parka” komercijalnim sadržajima, dok su u okviru kompleksa Gradskog stadiona predviđeni radovi na uređenju i izgradnji zapadne tribine, proširenju istočne tribine, rekontrukciji postojećih terena, kao i mogućnosti proširenja i izgradnje novih terena.

U planu je i izgradnja hotela u funkciji sportskog turizma za smeštaj sportista, proširenje atletske staze, kao i tribine uz pomoćni teren. Jugoistočno od stadiona planirana je izgradnja hipodroma i uređenje park – šume. Plan je izradilo JKP Prostor iz Sombora, dok je investitor grad Sombor.

Fizička i pravna lica mogu mogu svoje primedbe na izloženi planski dokument dostaviti u toku javnog uvida u pisanoj formi ili putem pošte na adresu: Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo, Sombor, Trg Cara Uroša 1 ili lično putem Uslužnog centra na šalterima 11 i 12 zaključno sa 22. junom. Javna sednica Komisije za planove grada Sombora održaće se dan kasnije, u utorak, 23. juna u zgradi Županije, u sali 108 sa početkom u 15 časova.

Nacrt plana detaljne regulacije Poslovno – sportske zone oko Gradskog stadiona dostupan je i na zvaničnom sajtu grada Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar