Izbori su bili fer, ne podržavamo Zelenovićevu borbu da ostane na vlasti

Ruska stranka izdala je saopštenje povodom proteklih izbora za lokalni parlament:

-Ruska stranka je na proteklim loklanim izborima zabeležila odličan rezultat, osvajanjem mandata u velikom broju opština širom Srbije. Uspeh je postignut predanim timskim radom tokom protekle četiri godine, pa se ovim putem zhavaljujem, u svoje lično i u ime stranke, svima koji su angažmanom doprineli rezultatu – saopštio je predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić i dodao:

-U Šapcu su izbori sprovedeni u fer i korektnim uslovima, bez pritiska na glasače, a uz prisustvo velikog broja stranim posmatrača, što celokupnom procesu daje apsolutni legitimitet. Tokom izbornog dana naši posmatrači, a članovi biračkih odbora, nisu uočili ni jedan prestup, odnosno nepravilnosti u izbornom procesu – saopšteno je.

Kako je naveo Slobodan Nikolić „način na koji se Nebojša Zelenović bori da zadrži vlast ne može se podržati“.

-Način na koji se trenutni gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, bori da zadrži vlast ne možemo podržati. Ne možemo jer bi time pogazili izbornu volju i želju koju su Šapčani tog dana iskazali. Članovi GIKa, na koje je vršen pritisak, danas neće prisustvovati radu Komisije, niti će joj u buduće davati legitimitet za odluke koje su u suprotnosti sa voljom Šapčana. Cilj postojanja i rada Ruske stranke je jačanje saradnje sa ruskim prijateljima, što aktuelno rukovodstvo Republike Srbije provodi na najvišem nivou. Smatramo da će naše aktivno učešće u radu lokalnih parlamenta doprineti realizaciji programa stranke i rešavanju ključnih pitanja u lokalnim samoupravama – saopštio je predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić.

Izvor: Srbija Danas

Redakcija

Redakcija