(VIDEO) Izašao drugi broj somborskog časopisa za mlade „SOList“

Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost (PEB) iz Sombora predstavio je drugi broj časopisa za mlade Grada Sombora „SOList“.

Na drugi broj jedinog časopisa za mlade u našem gradu čekalo se neočekivano dugo. Podsetimo prvi broj je izašao decembra prošle godine, ali kako kaže glavni i odgovorni urednik časopisa Danilo Bogdanović bilo je tehničkih problema no važno da je „SOList“ br 2. izašao i da je sada pred nama.

„SOList“ br. 2 otvara „Razgovor sa povodom“ u kojem se razgovara sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, sledi predstavljanje „Pokreta Gorana Sombor“ i Udruženja građana „Bunjevačko kolo“ . U rubrici „Uspešni mladi „ predstavljena je somborska glumica Danica Grubački, koja se nalazi i na naslovnoj stranici. Na muzičkoj strani razgovara se sa DJ Danny ili ti Danijelom Velimirovićem. Tu su kao i u prvom broju i recenzije nanovijih serija i stripova, predstavljene su nove video igrice, stripovi…Jedan deo je posvećen osobama sa invaliditetom, kao i Pedagoškom fakultetu u Somboru a bilo se u poseti i Društvu podvodnih aktivnosti Sombor. U rubrici „Ishrana i Zdravlje, razgovara se sa Marijom Sabo personalnim trenerom. Tu su još još rubrika „Ekologija“, „Crteži mladih“, „Servisne informacije“ „Enigmatski kutak“ i „Strip“.

Od Danila smo dobili i infrmaciju o tome kako teku pripreme za tradicionalni Novogodišnji sajam stripova u Somboru.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar