Ivan Negrišorac dobitnik ovogodišnjeg Venca Laze Kostića

Književna manifestacija „Dan Laze Kostića“, posvećena najkarakterističnijem pesniku srpskog romantizma i najlepšoj ljubavnoj pesmi „Santa Maria della Salute“, biće održana po osmi put u sredu, 3. juna, u 12 časova, u dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Žiri pesničke povelje „Venac Laze Kostića“, u sastavu Stojan Berber, Saša Radojčić i Goran Malbaša, doneo je odluku da ove godine Venac Laze Kostića pripadne Ivanu Negrišorcu.

Ivan Negrišorac, književnik i predsednik Matice srpske u Novom Sadu, rođen je 1956. u Trsteniku. Filozofski fakultet na Grupi za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik završio je u Novom Sadu 1979. godine. Magistrirao je 1991, a 2003. godine doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Piše poeziju, prozu, dramske i kritičke tekstove, bavi se proučavanjem srpske književnosti i kulture. Objavio je preko 250 kritičkih, teorijskih i književnoistorijskih tekstova u periodici i naučnim zbornicima.

Treba napomenuti da manifestaciju „Dan Laze Kostića“ organizuju Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“.

Redakcija

Redakcija