(VIDEO) I somborski odbojkaši nestrpljivo čekaju nastavak takmičenja

Svim sportistima i sportskim trenerima, virus Covid 19 je promenio život proteklih meseci. Kakva je situacija sa odbojkašima ekipe „Sombor“ pitali smo trenera kluba Miloša Aleksića.

Budući da je Odbojkaški klub „Sombor“ poslednji meč odigrao 14. marta u 15. kolu Druge lige Sever gde u završnici ovogodišnje sezone bije bitku za opstanak u ovom rangu takmičenja, a nakon toga je uvedeno vanredno stanje, Aleksića smo pitali kakve su bile prve reakcije u klubu posle dobijanja ionformacije da se takmičenje prekida?

„Čim smo dobili informaciju da se sva takmičenja prekidaju, mi smo postupili po merama koje su stručnjaci dali. Svim igračima i njihovim roditeljima smo prosledili i rekli kako da se pridržavaju upustava. Jednosatvno smo shvatili da je ozbiljna situacija i naravno da smo odmah prekinuli sa treninzima i našim trenažnim procesima“.

Takođe nas je zanimalo da li je i kako organizovan kontakt sa igračima i šta je savetovano seniorima, a šta mlađim selekcijama u klubu?

„Uglavnom komuniciramo putem telefona, a takođe imamo određene grupe na društvenim mrežama. Savetovano im je pre svega da ostanu u određenoj fizičkoj kondiciji, prosleđen im je program od strane naših trenera koji mogu da rade kod kuće. Čak su prosleđene i određene vežbe koje mogu u dvorištu da se odrade, vežbe sa loptom, ali to naravno ako igrači imaju tu mogućnosti. Seniori su naravno dobili svoj plan i program, a mlađe kategorije shodno uzrastu. “

Grad Sombor je već nekoliko godina učesnik,ali i domaćin, finala „Beach voley lige“, pitali smo Aleksića da li ova trenutna situacije menja nešto u kalendaru?

„Za sada se još uvek ništa ne zna. Tek po okončanju vanrednog stanja će se praviti plan od strane odbojkaškog saveza Srbije i Beach volley saveza, ali ćemo prema njihovim preporukama i kalendaru i mi ovde videti kako ćemo se organizovati. Naravno da će se i ove godine održati turnir koji je već godinama kod nas„.

Za sam kraj razgovora našeg sagovornika samo pitali šta bi poručio članovima kluba, ali i svim sportistima i da li ima neke ifnormaciej kada bi se završnica odbojkaških takmičenja trebala nastaviti.

„Poručio bih svim članovima da se pridržavaju upustava, da ostanu zdravi i oni i njihove porodice. Čuvajte se i ostanite kod kuće. Moramo da poštujemo sve propise i da izdržimo sve zajedno. Što se tiče takmičenja nemamo informaciju, tek nakon okončenja vanrednog stanja znaće se više informacija“, završava Aleksić.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik