Gradski muzej Sombor organizuje radionice za decu u okviru aktuelne izložbe

U okviru aktuelne izložbe “Pavle Beljanski (ponovo) u Somboru”, Gradski muzej Sombor ogranizuje edukativne radionice za decu pod nazivom “Gledaj, uživaj, nauči!” i “U ritmu muzeja”.

Kroz radionicu “Gledaj, uživaj, nauči!” naši najmlađi sugrađani biće u prilici da razgovaraju sa kustosima o umetnosti i umetnicima, i da kroz didaktičke igre bolje upoznaju kolekciju Pavla Beljanskog. Radionica je namenjena deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Za ovu radionicu neophodno je najaviti se najmanje pet dana unapred i dogovoriti termin putem elektronske pošte info@gms.rs.

Radionica “U ritmu muzeja”, koncipirana je kao upoznavanje detalja lika i dela Pavla Beljanskog kroz strip, autorke Milice Orlović Čobanov, više kustoskinje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Za ovu radionicu neophodno je najaviti se najmanje tri dana unapred i zakazati termin putem elektronske pošte info@gms.rs.

Gradski muzej obezbeđuje potreban didaktički materijal, a zainteresovane učesnike moli da sa sobom ponesu pribor i blok za pisanje i crtanje.

Žana Stanojević

Žana Stanojević


Novinar