Gradonačelnik upriličio prijem za predstavnike Bunjevačkog nacionalnog saveta

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković upriličio je prijem za predstavnike Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, predsednicu Saveta dr Suzanu Kujundžić Ostojić, te člana Saveta, a ujedno i predsednika Udruženja građana „Bunjevačko kolo“, Dejana Parčetića.

Kako je Sombor drugi po brojnosti grad u kome žive pripadnici bunjevačke nacionalne zajedice, Bunjevački nacionalni savet odlučio je da ovom prilikom iskaže zahvalnost na veoma dobroj i bogatoj višegodišnjoj saradnji Bunjevačkog nacionalnog saveta i Grada Sombora, te su izrazili nadu da će se dosadašnji vid saradnje nastaviti uzlaznom linijom.

Predsednica Saveta dr Kujundžić Ostojić istakla je da ove godine Nacionalni savet obeležava 20 godina postojanja i čuvanja identiteta, tradicije i kulture Bunjevaca, te su iskazali nameru da ovaj jubilej obeleže i u Somboru. Tokom sastanka bilo reči i o predstojećim projektima i podršci u radu koji su ostvarili zahvaljujući dobroj saradnji sa državnim organima, kao i međunarodnim institucijama koje štite prava nacionalnih manjina.

Gradonačelnik Ratković je poručio da će grad nastaviti sa podrškom radu i očuvanju nacionalnog identiteta bunjevačke zajednice na prostoru grada Sombora, ističući dobru saradnju kako sa Nacionalnim savetom bunjevačke nacionalne manjine, tako i sa bunjevačkim organizacijama u Somboru.

Redakcija

Redakcija