Gradonačelnik ugostio gimnazijalce, osvajače medalja na Evropskom i svetskom takmičenju

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, svečano su ugostili dva mlada Somborca koji su osvojili bronzane medalje na Evropskoj i svetskoj olimpijadi iz geografije i informatike.

Prijemu su prisustvovali i mentori, informatičar profesor Duško Obradović i mentorka za geografiju profesorica Danijela Toholj, a sa njima je bio i direktor Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, Dušan Mišković.

Tokom razgovora, osvajači medalja i njihovi mentori su pričali o pripremama za takmičenje, putovanju i samom takmičenju. Gradonačelnik Ratković se zahvalio osvajačima medalja jer su osvetlali obraz Sombora, poželeo im puno uspeha u nastavku školovanja, kao i na budućim takmičenjima, istakavši da će Grad Sombor nastaviti sa ulaganjem i podrškom mladim talentovanim đacima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nemanja Majski, učenik četvrtog razreda gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, učestovao je na tridesetipetoj međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj. U konkurenciji od preko tristotinepedeset takmičara iz preko osamdeset država, Majski je uspeo da osvoji bronzu, uz mentorski rad profesora Duška Obradovića. Pored Nemanje, još tri takmičara su predstavljala Srbiju u informatici, sa ukupno osvojene dve srebrne i dve bronzane medalje.

Sava Marijanović, takođe učenik gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, kao najmlađi učesnik na Evropskom takmičenju iz geografije, osvojio je takođe bronzanu medalju, a mentorka mu je bila profesorica Danijela Toholj. Takmičenje je održano u Beogradu, a Srbiju je ukupno predstavljalo pet takmičara.

Gradonačelnik Ratković i gradska većnica Stojakov su ovom prilikom takmičarima i njihovim mentorima uručili prigodne poklone.

Redakcija

Redakcija