Gradonačelnik Sombora ugostio sportiste i trenera iz Kik boks kluba „Kobra“

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članicom Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonijom Nađ Kosanović, upriličio je prijem za Nemanju Kovača i Ognjena Dimića, te Aleksandra Kovača, sportiste i trenera Kik boks kluba „Kobra“ Sombor, povodom ostvarenih uspeha na takmičenjima u prethodnom periodu.

Nemanja Kovač je učestvovao na kik boks prvenstvu Srbije u Lazarevcu, gde je u disciplini „kick light“, posle tri uzbudljiva meča odneo pobedu i titulu najboljeg, čime je dodao još jednu zlatnu medalju u svoju kolekciju. Pored toga, Ognjen Dimić je učestvovao u MMA borbi u Španiji gde je, iako bolji, meč završio nerešenim rezultatom, ali s ponosom odbranio ime kluba ispred kog se borio.

Tokom razgovora sa sportistima, gradonačelnik Ratković je rekao da je uvek pozitivno videti mlade sportiste koji svojim primerom motivišu i ostalu omladinu da se uključe u bavljenje sportom i da će kao Grad, nastaviti da pruža podršku svim sportistima i sportskim udruženjima kako bi uslovi i kvalitet rada bili što bolji i pogodniji za još veće rezultate i uspehe.

Grad Sombor kroz više projekata i konkursa podržava rad sportskih udruženja i sportista, od unapređenja sportske infrastrukture i sufinansiranja godišnjih programa sportskih klubova, do stipendiranja najperspektivnijih sportista, kako bi se što više mladih bavilo sportom i zdravim načinom života.

Redakcija

Redakcija