Gradonačelnik Grada Sombora posetio osvajače evropskih medalja iz Sportskog kluba „Figura“

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković nastavlja svoj običaj da lično čestita somborskim sportistima koji isvajaju medalje na internacionalnim takmičenjima.

Ovoga puta osvajače medalja nije pozvao u svoj kabinet, nego je u društvu članice Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, lično posetio uspešne sportiste u njihov ambijentu u Sali gde treniraju. Radi se o takmičarkama SK „Figura“, Mihaeli Marii Horvat i Sofiji Pezelj, koje su osvajale medalje na Evropskom prvenstvu u fitnesu održanom u Bratislavi. Mihaela Maria je osvojila zlatnu medalju u „fitnes čelendžu“, dok je Sofija osvojila bronzanu medalju. Pored njih, na takmičenju su učestvovale i Anđela Stanić i Jovana Svilar, ali ovoga puta nisu osvojile medalje.

Gradonačelnik Ratković i većnica Nađ Kosanović su čestitali mladim takmičarkama na ostvarenom uspehu i tom prilikom razgovarali sa njima o proteklom takmičenju. Ovog puta j istaknuto da Grad Sombor ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu na teritoriji Grada kako bi se što više mladih uključilo u bavljenje sportom. Da podrška sportistima i razvoj sportske infrastrukture daje velike rezultate pokazuju upravo ovakvi uspesima naših takmičara na domaćoj i međunarodnoj sceni. Čestitamo vam još jednom a mi obećavamo da ćemo sa podrškom i tim ulaganjima nastaviti i u narednom periodu. Siguran sam da vam ovaj uspeh puno znači i da će vam dati veliki vetar u leđa da tako nastavite i da budete još bolje sledeći put kada se budete takmičile, rekao je gradonačelnik Ratković.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar