GKUD „Ravangrad“ obeležio 20 godina postojanja i rada

Skromnim koktelom, kako im i priliči, članovi ovdašnjeg Gradskog kulturno-umetničkog društva „Ravangrad“ u prostorijama UG „Bunjevačko kolo“ su u ponedeljak uveče obeležili tačno 20 godina od osnivanja jednog od ovdašnjih najprilježnijih čuvara i promotera tradicije i kulture somborskog kraja, ali i Vojvodine i cele Srbije.

Prema rečima dr Milana Božine, predsednika GKUD „Ravangrad“ od početka rada su bili rukovođeni idejom negovanja multikulturalizma i multikonfesionalnosti, kojom se odlikuje Sombor i njegova okolina.

Dr Božima ističe da je ono što je posebno lepo je činjenica da danas imaju cele porodice u svim sekcijama, pa tako dede i babe igraju u veteranskom sastavu, očevi i majke igraju u izvođačkom sastavu ili pevaju u vokalnim grupama, dok se unuci i unuke uče prvim koracima u dečijem sastavu.

Kao što je to običaj među članovima GKUD „Ravangrad“, za skromnu zakusku su se postarali sami članovi, a da bude i igre i pesme pobrinuli su se i tamburaši sve popularnijeg sastava „Đuvegije“, muzičke „bande“ koju je iznedrio upravo GKUD „Ravangrad“, pa je zabava u dvorištu „Bunjevačkog kola“ potrajala do duboko u noć.

Redakcija

Redakcija