Gala koncert profesora Muzičke škole „Petar Konjović“ oduševio publiku

U Velikoj sali Gradske kuće održan je Gala koncert profesora i bivših učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ iz  Sombora. Prisutna publika, koja je ispunila salu do poslednjeg mesta, uživala je u nastupima 28 izvođača.

„Svake godine Muzička škola, u sklopu obeležavanja Dana Grada, organizuje koncert. Ove godine pripremili smo koncert profesora koji je obogaćen našim bivšim đacima koji su sada ili studenti ili su već završili fakultet ili bivši đaci  srednje škole koji su rado pristali da budu deo našeg koncerta. Reč je o vrlo raznovrsnom programu, uglavnom je tu  klasična muzika, ali ima i nešto tradicionalne muzike„, istakla je Milena Despotović, direktor Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor.

Takođe, zanimalo nas je kakve dalje aktivnosti očekuju somborsku Muzičku   školu u skorije vreme.

„Mi smo sada na prekidu nastave zbog gripa, ali mi nikada ne prekidamo svoje aktivnosti. U aprilu nas očekuje  Republičko takmičenje u Beogradu. Budući da je ovo godina koja je posvećena 150. godišnjici od osnivanja Somborskog  pevačkog društva i jubileju osnivanja parka, zajedno ćemo sa Horom somborskog pevačkog društva pripremati neki program. Takođe, kao što smo prošle godine uradili, i ove godine imaćemo jedan veliki koncert na otvorenom“.

Treba napomenuti da je ovaj koncert održan povodom proslave 271. godišnjice od kako je Sombor postao slobodan kraljevski grad.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik