Fudbalski klubovi nastavljaju takmičenja i za praznike

Srpskoligaši iz grupe Vojvodina igraju u subotu 1.maja utakmice 32. kola.

FK „Radnički 1912“ juri petu pobedu u nizu, a pokušaće da je ostvari na gostovanju u Bačkoj Palanci gde će igrati protiv ekipe „Stari Grad“. U prvom delu prvenstva ekipa Dušana Jevrića je pobedila u Somboru sa 4 : 0 pa sa obzirom da su napadači crvenih raspoloženi u poslednjim utakmicama moguća je nova visoka pobeda. „Sloga“ iz Čonoplje pokušaće da ostvari prve bodove u ovom delu sezone na svom terenu protiv ekipe „Tisa“ iz Adorjana.

U Vojvođanskoj ligi Sever igra se u subotu i nedelju 28. kolo. „Radnički“ iz Sombora igra protiv ekipe „Krila Krajine“ iz Bačke Palanke.

U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor na redu je 26. kolo prvenstva.

Fudbalski klub „ŽAK“ najprijatnije iznenađenje drugog dela područnog takmičenja ima iza sebe seriju od 5 pobeda koja ga je dovela na 7. mesto na tabeli. Igrači trenera Dragana Maksimovića nemaju nameru da je prekinu ni u subotu kada im na teren kraj pruge dolazi ekipa koja je na 5. mestu, a to je „Borac 46“ iz Obrovca. Lider na tabeli „Stanišić 1920“ igra danas u Bačkom Gračacu protiv ekipe „Borac“, dok je „Kordun“ u nedelju gost u Gložanima, a „Omladinac“ na Bukovcu dočekuje ekipu „Zadrugar“ iz Srpskog Miletića.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar