Fudbal se i dalje igra u Belorusiji

U trenucima kada je sport stao na skoro celoj planeti, jedina zvanična fudbalska utakmica u subotu, 28. marta, odigrana je u Belorusiji.
Lokalni derbi igrali su u subotu fudbalski klubovi “Minsk” i “Dinamo”, a na stadionu u prestonici Belorusije bilo je tri hiljade navijača. Utakmica završena rezultatom 3 : 2.

Fudbalsko prvenstvo Belorusije nastavlja se uprkos pandemiji korona virusa, zbog koga je taj sport, ali i svi drugi zaustavljen širom sveta. Fudbalski savez Belorusije je saopštio da je preuzeo sve mere predostrožnosti kako bi se omogućile utakmice.

„Preduzeli smo sve mere koje preporučuje ministarstvo sporta. Svi koji su u kontaktu sa navijačima su snabdeveni rukavicama“, izjavio je portparol Fudbalskog saveza belorusije Aleksadar Alejnik.

Belorusija ima manje od 100 slučajeva zaraženih korona virusom, a mrtvih nema u ovoj državi koja ima oko devet i po miliona stanovnika. Pored beloruskog prvenstva, utakmice nacionalnog prvenstva na svetu su se ovog vikenda igrale samo još u Nikaragvi.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar