Francuski institute održao nekoliko dinamičnih radionica u OŠ “Avram Mrazović” Sombor

U Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ se uči francuski kao drugi strani jezik od petog razreda. Ova Osnovna škola sarađuje sa Francuskim Institutom dugi niz godina, a ta saradnja uključuje i radionice sa mlađim uzrastom.

Ove školske godine su vrata svojih učionica otvorile učiteljice Tatjana Kolar, Natalija Pavkov i Sonja Orlić. Sa učenicima IV-1, IV-2 i IV-3 su radionice održali novi asistenti u nastavi francuskog jezika, Matijas Mišel i Marin Gan. Pripremili su nekoliko dinamičnih radionica. Prva je bila radionica upoznavanja i predstavljanja.

Kroz kviz „Seti se“, učenici su trebali da se sete i kažu na francuskom jedan od tri prethodno predstavljena pojma. Da bi potom odigrali edukativnu igru „Čoveče ne ljuti se“, primenjujući naučeno o bojama. Četvrtaci su aktivno učestvovali u svim etapama ovog druženja.

Svim učenicima su dodeljenje i diplome, kao i simbolični pokloni u vidu olovki i nalepnica sa logom Francuskog Instituta.

Prema rečima profesorice francuskog jezika, Biljane Štrbac, ovakav vid saradnje sa Francuskim Institutom je veoma bitan za održavanje kvaliteta nastave stranog jezika.

Redakcija

Redakcija