FK „Tekstilac“ iz Odžaka kažnjen sa 8.miliona dinara

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije je objavila odluku posle uvida u dostavljene pisane informacijama od strane nadležnih organa organizacije UEFA protiv FK „Tekstilac“ Odžaci, GFK „Dubočica“ Leskovac i OFK „Vršac“ i FK „Mladost GAT“. Utvrđeno je su svojim činjenjem ugrozili i „povredili integritet fudbalskih utakmica“ Prve lige Srbije, FK „Tekstilac“ – FK „Mladost GAT“, OFK „Vršac“ – FK „Tekstilac“, GFK „Dubočica“ – FK „Mladost GAT“ i GFK „Dubočica“ – OFK „Vršac“.

Na sednici Disciplinske i etičke komisije FSS kojom je predsedavao Ivan Nikolić, donete su između ostalog sledeće odluke:

Predstavnik Zapadno Bačkog Upravnog Okruga FK „Tekstilac“ iz Odžaka, novi Superligaš kažnjava se efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine. Istom kaznom kažnjena je ekipa GFK „Dubočica“ iz Leskovca dok je OFK „Vršac“ dobio efektivnu novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000 (milion) dinara.

Recimo i to su komšije iz Odžaka započele pripreme za premijernu sezonu u Super ligi, odigrali su i dve pripremne utakmice , krajem juna su gostovali u Bačkoj Topoli superligašu ekipi „TSC“ i izgubili 3 : 2 a u subotu su ugostili porvoligaša ekipu „Zemun“ i pobedili rezultatom 3 : 1.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar