Epidemija korona virusa prekinula dobar početak sezone za članove somborskog crosminton kluba “Spider”

Početak sezone ove godine, za somborski klub “Spider” bio je veoma uspešan na crosminton turniru serije 250 održanom početkom marta u Zagrebu.

Katarina Blažev, Selena Stojačić i Boris Jerković osvojili su po dve medalje. Sa po dve bronzane medalje Katarina i Selena su u veoma jakoj konkurenciji, pokazale da će u budućnosti biti uvek u konkurenciji za neku od medalja. Boris, naš najviše rangiran igrač na svetskoj listi započeo je sezonu titulom u kategoriji mešovitih parova sa Slovenkom Danajom Knez, a u senirskoj pojedinačnoj konkurenciji došao je do polufinala koje je predao prvom nosiocu turnira iz medicinskih razloga.

U pripremama za nastavak sezone dolazi do prekida usled epidemije korona virusa, koji je zaustavio sportska dešavanja u celom svetu.
Tim povodom porazgovarali smo sa Borisom Jerkovićem osnivačem somborskog kluba “Spedeer” i jednim od najboljih crosmintaša u Srbiji. Na samom početku razgovora pitali smo našeg sagovornika kakve su bile njegove prve reakcije kada su se upoznali sa situacijom koja je zavladala po celom svetu.

Zanimalo nas je i koliko je epidemija pomerila ili poremetila planirana takmičenja i turnire u crosmintonu. Ima li nagoveštaja o tome da li se turniri odlažu ili pomeraju za druge datume.

Našeg sagovornika pitali kako crosmintaši somborskog „Spidera“ održavaju formu u vreme vanrednog stanja.

Za sam kraj razgovora pitali smo Borisa kakvi su planovi kluba za period kada prođe ova situacija.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar