Damjana Perenčević treća na Zemunskom polumaratonu

I u finišu trkačke sezone somborskih „somaratonaca“ ima na sve strane.

Vikend za somaratonce je otvorio u subotu Damir Milankov učešćem na 29.„Vukovarskom Hamburg maratonu“. Ovo je bilo osmi put da Damir savladava uspešno stazu od 42. kilometra. Maraton u Vukovaru spada u večernje maratone a trči se prelepom stazom uz Dunav.

Istog dana Tijana Kabić trči u beogradu trku ‘‘Belgrade 10K‘‘. U organizaciji „Beogradskog maratona“, trku bulevarima na Novom Beogradu u dužini od 10 kilometara, trčalo je 3.000 trkača. Tijana Kabić je zauzela visoko deveto mesto u ženskoj konkurenciji, odnosno četvrto mesto među trkačicama iz Srbije dok je pobedničko postolje bilo rezervisano za superijorne trkačice iz Kenije. Tijani je ovo još jedna provera pred maraton u Berlinu gde će još jednom nastupiti na ovom maratonu svetskog ranga.

10. septembar je bio rezervisan za još jedno mesto na pobedničkom postolju za sjajnu „somaratonku“ Damjanu Perenčević. Niz trka u kojima je „somaratonka“ u tri najbrže nastavljen je na drugom izdanju „Zemunskog polumaratona“ koji je okupio oko 900 učesnika koji su trčali na distancama od 7 kilometara i polumaratonskoj distanci od 21 kilometara. Damjana Perenčević je u trci na 7 kilometara osvojila treće mesto i dodala u svoju kolekciju još jednu medalju.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar