Da li je korona virus stigao u Opštu bolnicu u Somboru?!

Od kako je korona virus otkriven u Vuhanu krajem decembra prošle godine, priče o njegovom širenju ne staju. Upravo iz tog razloga kruže neistine o prisustvu korona virusa u Srbiji.

Poslednja u nizu lažnih uzbuna vezana je za Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Naime, do naše redakcije sa više strana došle su priče da se na infektivnom odeljenju somborske Opšte bolnice nalazi čovek za kojeg se sumnja da je zaražen korona virusom i da zbog toga vlada opšte vandredno stanje u bolnici.

Vođeni ovom pričom, kontaktirali smo upravu Opšte bolnice u Somboru, gde su nam demantovali ovu priču: „Te informacije nisu tačne. U našoj bolnici ne postoji osoba koja je zaražena korona virusom. Bezbednost naših sugrađana nije ugrožena“.

Na situaciju oko korona virusa osvrnula se i dr Emeše Uri, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru.

„Što se tiče samog korona virusa, odnosno ove epidemije većih razmera, kada je reč o preventivi savetuje se što kraći boravak u zatvorenom prostoru, verovatno viđate na televiziji ljude što nose maske i to je vid preventive svakako, ali pošto je u pitanju kapljična bolest moramo biti blizu neke osobe da bi se zarazili. Ono što je trenutno dobro je to što kod nas nemamo evidentirane obolele od ove vrste virusa, tako da mislim da neke veće opasnosti za našu državu nema, a isto to kažu i predstavnici iz Instituta za javno zdravlje. Mi smo svakako dobili tačna uputstva od Instituta kako da se ponašamo, kako da virus prepoznamo i koje su naše obaveze u tom slučaju.

Podsećanja radi, Korona virus je do sada usmrtio najmanje 1.018 osoba, zaraženo ih je više od 42.000 od otkrivanja i početka širenja zaraze krajem decembra.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik