Članovi Bokserskog kluba „Sombor“ učestvovali na nekoliko takmičenja

U Smederevu je održano prvo kolo “Open Balkan Kupa“. To je novoformirano takmičenje u organizaciji Bokserskog saveza Srbije koje ima za cilj misiju zajedničkog razvoja i usavršavanja boksera Srbije, Makedonije i Albanije. Tako nešto ne može proći bez boksera iz Sombora. Pobede za somborski tim su upisali odlični Milan Čakširan i sjajni Jovan Nikolić , a do bodova su još došli Severdžan Gaši, Antonio Biset i Nikola Bogatinovski. Smederevo je bilo domaćin prvog od niza turnira „Open Balkan kupa“, koji će biti organizovani u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Domaćin narednog kola biće Kumanovo. U hali sportova “Smederevo” takmičilo se 25 klubova, od kojih je na vrhu tabele nakon prvog kola BK “Obilić”, odmah iza njega su BK “Novi Pazar”, BK “Sombor” i BK “Budva”.

Somborski bokseri bili su deo reprezentacije Srbije na turniru u Sarajevu. U dresu reprezentacije smo videli Nazif Sejdia, Bojana Stanojlovića, Vladimira Berišu i Nikolu Joksimovića i svi su osvojili medalje. Joksimović je došao do polufinala gde je poražen i osvojio je bronzanu medalju. Svi ostali Beriša, Stanojlović I Sejdi su došli do finala ali su bili poraženi od mnogo iskusnijih boksera.

Mlađa grupa somborskih boksera je trenutno sa reprezentacijom Srbije na turniru u Rumuniji. Jovan Nikolić je izgubio od aktuelnog prvaka Evrope iz Mađarske, Veljko Ristić je došao do polufinala i osvojio je bronzamu medalju, dok su Marija Lukić i Lazar Radošević došli do finala ali su osvojili ipak samo srebrne medalje.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar