Članovi Bokserskog kluba „Sombor“ obeležili sportsku nedelju iza nas

U Budvi na Prvenstvu Evrope U22 u dresu reprezentacije zablistala su dva, sigurno najbolja, boksera somborskog kluba. Omer Ametović i Jovan Nikolić su odličnim borbama protiv Portugalca odnosno Mađara ostvarili plasman u polufina Evropskog prvenstva i obezbedili sigurnu medalju. Po mišljenju stručnog štaba reprezentacije Srbije u kojem je bio i somborac Stojan Knežević naši borci su u polufinalu blistali i nepravednim odlukama sudija izgubili mečeve od boksera iz Moldavije i Ukrajine. Ostali su bez finala i „samo“ na bronzanim medaljama ali koje sjaje kao da su zlatne. Njihovo vreme tek dolazi, biće još mnogo medalja, poručuje njihov trener Stojan Knežević.

Za vikend u Somboru BK „Sombor“ je bio domaćin u okviru prvog kola Prve lige Srbije ekipi „Slavija“ iz Banja Luke i pobedio rezultatom 10 : 4. Pobede za „Sombor“ ostvarili su Joksimović, Sejdi, Beriša, Biset i Savić, a poraženi su Stanojlović i Gubaš. Ostvarena je prva pobeda u takmičenju u kojem se želi doći do titule.

Poslednja lepa vest stiže sa Regionalne lige Vojvodine i kola koje je održano u Novom Sadu. Dragan Jovanović potvrđuje epitet favorita i pored zlatne medalje osvaja i Pehar za najbolju omladinku dok prijatno iznenađuje Marija Lukić pobedom nad prvakinjom države i osvajanja Pehara za najbolju juniorku. Pored njih dobre mečeve imali su i Došen i Vuković.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar